top of page

Het verkorten van mijn ketting

Smaken kunnen altijd veranderen, dit kan ervoor zorgen dat je andere kleuren leuker vindt of andere vormen. Het kan ook betekenen dat je liever een korte ketting draagt dan een lange. Hiervoor moet je meestal een compleet nieuwe ketting kopen, maar hier laten we zien hoe je onze ketting eenvoudig kan verkorten.

Voordat je begint bedenk dat je een korte ketting niet meer langer kunt maken. We raden daarom aan om altijd een ketting van 75 cm te pakken, je kan het daarna altijd aanpassen naar de lengte die je graag zou willen hebben.
 

Als je zeker weet dat je nooit een lange ketting zou dragen, is het beter dat je meteen al een kortere ketting koopt, zodat er minder verspilling plaatsvind. Dit is beter voor het milieu en zelf heb je dan minder afval.
 

Benodigdheden

Je hebt een ketting, een kniptang en eventueel een centimeter nodig om je ideale lengte af te meten.

Materialen en benodigdheden die gebruikt worden bij de tutorial van het verkorte van een medaillon ketting van Lady nature

Lengte meten

Om te kijken hoe lang je de ketting wilt hebben kan je voor een spiegel gaan staan en dan kijken waar je medaillon precies wilt hebben hangen. Je kan ook eerst je ideale lengte meten met een liniaal.

De lengte meten van de ketting voor de tutorial van het verkorte van een medaillon ketting van Lady Nature

Knippen

Door de kniptang tussen de bolletjes te plaatsen kan je er een stuk vanaf knippen. Het is verstandig om maximaal vijf centimeter per keer ervan af te knippen. Zo kan je steeds kijken of je de nieuwe lengte al goed vindt.

Het knippen van de ketting voor de tutorial van het verkorte van een medaillon ketting van Lady Nature

Klaar

Nu kan je het medaillon weer om de ketting doen en past het perfect bij jou.

Veel plezier gewenst!

Het eind van de tutorial van de verkorte medaillon ketting van Lady Nature
bottom of page